Kokostar recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:
- 14 dkg finomliszt
- 2 ek jó minőségű kakaópor
- 8 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 ek habtejszín
- 1 narancs reszelt héja vagy 1 cs instant citromhéj
A töltelékhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje (kb 4 dkg) - 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg kristálycukor
A díszítéshez:
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissentartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe teszünk. Ez azomban el is maradhat.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10, azonos méretű, kb 1 dkg-os gombócokat formálunk.
A nyers tésztából kb 3,2 dkg-os gombócokat készítünk, kilapítjuk és belecsomagoljuk a kókuszos tölteléket, majd újra golyóvá formázzuk.
Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból vagy csöves zsákból ízlés szerint spricceljük be vele a sütemények tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

