Kokostar recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:
- 14 dkg finomliszt
- 2 ek jó minőségű kakaópor
- 8 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 ek habtejszín
- 1 narancs reszelt héja vagy 1 cs instant citromhéj
A töltelékhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje (kb 4 dkg)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg kristálycukor
A díszítéshez:
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissentartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe teszünk. Ez azomban el is maradhat.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10, azonos méretű, kb 1 dkg-os gombócokat formálunk.
A nyers tésztából kb 3,2 dkg-os gombócokat készítünk, kilapítjuk és belecsomagoljuk a kókuszos tölteléket, majd újra golyóvá formázzuk.
Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból vagy csöves zsákból ízlés szerint spricceljük be vele a sütemények tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »