Kokomo szelet recept
Hozzávalók:
Krém:
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 3 ek kókuszreszelék
- 2 ek liszt
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 kk sütőpor
- vanília kivonat
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 4 dkg kakaó
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek kókuszreszelék
- 1 cl vanília kivonat
- 2,5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 65 g vaj felolvasztva
- csipet só
Teteje:
- 1 ek cukor
- 1 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A krém hozzávalóit (kivéve a csokoládét) keverjük csomómentesre. Tűz felett főzzük meg. (A pudinghoz hasonlóan várjuk a pukkanó buborékokat.) A csokoládét vágjuk nagyobb kockákra, és néhány határozott mozdulattal dolgozzuk bele a még meleg krémbe. Tegyük hűvös helyre, és hűtsük szoba hőmérsékletűre.
A tészta száraz hozzávalóit dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a vajat, a tojást, végül a tejjel öntsük fel, és keverjük ki.
Vizezzünk be egy előzőleg levágott sütőpapírt, csavarjuk ki, és igazgassuk a tepsibe. (Ez a standard tepsi, amit a sütővel adnak, a szélei lyukasztottak, rács nélkül be lehet tolni a sütőtérbe.)
A csokis masszát öntsük a vizes sütőpapírra, kenjük szét a teljes felületen. Laposnak fog tűnni, de megnő, semmi ok a pánikra!
Vegyük elő a krémet, és szaggassunk kanállal halmokat, egyengessük sorba a tészta tetején. Egy villával kenjük el a tömör halmokat.
A kókuszt keverjük el a cukorral, és szórjuk a süti tetejére.
180 fokos sütőbe téve kb. 25 perc alatt süssük készre.