Klasszikus linzer recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Végül a tojássárgákat hozzáadva összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.
Enyhén lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk.
A tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180fokon kb 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Amikor a kisült tészták kihűltek, akkor egy telit és egy lyukasat tetszőleges lekvárral összeragasztunk. A tetejére porcukrot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »