Klasszikus linzer recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Végül a tojássárgákat hozzáadva összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.
Enyhén lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk.
A tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180fokon kb 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Amikor a kisült tészták kihűltek, akkor egy telit és egy lyukasat tetszőleges lekvárral összeragasztunk. A tetejére porcukrot szórhatunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.