Királyi sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 400 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 150 g porcukor
- 250 g margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- 7-8 dkg darált piskóta vagy keksz
Töltelékhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 540 g tejföl
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 zacskó tejszínes pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a darált keksz kivételével, majd kettéosztjuk. Mindkét tésztát folpackba csomagoljuk, majd egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük, a másikat pedig a fagyasztóba.
20 perc után kivesszük a hűtőből a tésztát, majd kinyújtjuk és egy 25*35 cm-es tepsibe helyezzük, amit előtte kiolajoztunk és kiliszteztünk. A tészta széleit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Beleszórjuk a darált kekszet vagy a piskótát, hogy ne nedvesedjen meg a tészta a tölteléktől. A tejfölt, a vaníliás cukrot, a keményítőt és a pudingport összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét és a masszát ráöntjük a tésztára.
Kivesszük a fagyasztóból a másik tésztát és ráreszeljük a töltelékre.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »