Királyi sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 400 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 150 g porcukor
- 250 g margarin
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- 7-8 dkg darált piskóta vagy keksz
Töltelékhez:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 540 g tejföl
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 zacskó tejszínes pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a darált keksz kivételével, majd kettéosztjuk. Mindkét tésztát folpackba csomagoljuk, majd egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük, a másikat pedig a fagyasztóba.
20 perc után kivesszük a hűtőből a tésztát, majd kinyújtjuk és egy 25*35 cm-es tepsibe helyezzük, amit előtte kiolajoztunk és kiliszteztünk. A tészta széleit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Beleszórjuk a darált kekszet vagy a piskótát, hogy ne nedvesedjen meg a tészta a tölteléktől. A tejfölt, a vaníliás cukrot, a keményítőt és a pudingport összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét és a masszát ráöntjük a tésztára.
Kivesszük a fagyasztóból a másik tésztát és ráreszeljük a töltelékre.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 percig sütjük.