Király lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 28 dkg liszt
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
Az alsó lap lekenéséhez:
- 3-4 evőkanál meggylekvár
A töltelékhez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 28 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
- 4 csapott ek rétesliszt
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
A bevonáshoz:
- 20 dkg csokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsi). Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral lekenjük, a másik tészta lappal lefedjük.
A tésztát itt-ott megszurkáljuk, majd a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A kihűlt süteményt ,mikróban felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


