Kinder bueno recept
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 6 ek víz
- 12,5 dkg liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 8 dkg darált dió
Krémhez:
- 0,5 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg csokoládé
- 15 dkg mogyorókrém
- 20 dkg háztartási keksz
- 1,5 dl tej, amibe a kekszet beáztatom
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral és 6 evőkanál vízzel habosra kikeverem. A liszthez hozzákeverem a diót és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét felverem kemény habnak és a végén hozzákeverek 6 ek vizet.
A tojássárgájához apránként hozzá adagolom a lisztet és a tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt ,20×30 cm-es tepsiben 180 fokon kisütöm. Még forrón lekenem a mogyorókrémmel és hagyom kihűlni.
Krém elkészítése:
A tejben megfőzöm a pudingporokat. Kihűtöm, majd hozzáadom a porcukorral habosra kikevert margarint.
Ketté veszem a krémet. Felébe a felolvasztott csokit csurgatom és kikeverem.
Megkenem a piskótát a sárga krémmel, rásorakoztatom a tejben mártott kekszeket, majd megkenem a barna krémmel is.
Végezetül a tejszínt kemény habbá verem és a tetejére simítom.