Kétszínű lekváros linzer recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 2 ek kakaópor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 ek vágott mogyoró
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet, a cukrokat és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a vajat.
Összegyúrjuk, ha nem állna össze, 1 ek tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát elfelezzük, egyik rész marad világos, a másik részbe tesszük a fahéjat és a kakaóport.
Jól összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük 1 órára piheni.
Pihentetés után 3 mm-re szaggatjuk tetszőleges formákkal.
A kakaós tészta tetejét egy kenőtollal lekenjük vékonyan tejjel, és szórunk rá aprított mogyorót.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsikre rakosgatjuk, és 15 perc alatt kisütjük.
4 tepsi linzer lett ebből a mennyiségből.
Amikor kihűlt 1 fehér és 1 sötét linzert összeragasztunk lekvárral.
Tipp:
1 evőkanál olvasztott csokival,vékonyan lecsurgathatjuk.
A kétszínű lekváros linzer kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 52 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »