Kétszínű cappuccinos kekszszelet recept

Hozzávalók:
Kakaós részhez:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg porcukor
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk rum
- 12,5 dkg margarin
- kb. 0,5 dl tej
Kávés részhez:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg porcukor
- 2 púpos ek cappuccino por
- 1 tk rum
- 12,5 dkg margarin
- kb. 0,5 dl tej
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A kakaós részhez a kekszet elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a rumot, a margarint és annyi tejet, hogy a massza összeálljon, de ne legyen túl morzsálódás.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk folpackkal és szépen belenyomkodjuk a tésztát.
Ezután a kávés részt is ugyanígy összedolgozzuk és a kakaós részre téve egy kanál domború oldalával elegyengetjük. Lefedve hűtőbe rakjuk.
Közben az étcsokoládét lereszeljük és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
A kekszes tetejére csorgatjuk és elsimítjuk.
Pár órát a hűtőben pihentetjük, majd egy éles késsel felszeleteljük.
Ízlés szerint apró kis cukorkákkal is díszíthetjük a tetejét.
Tipp:
Ha nagy meleg van, akkor szívesen hagyom pihenni a sütőt és készítek inkább valami olyan édességet, amit csak összeállítok, és már mehet is a hűtőbe pár órára. A közismert sport szeletet gondoltam egy kicsit tovább és a tészta felébe kakaópor helyett kávé került. Így lett kétszínű és egy kicsit különlegesebb kekszes sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »