Hozzávalók:
Kakaós részhez:
Kávés részhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A kakaós részhez a kekszet elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a rumot, a margarint és annyi tejet, hogy a massza összeálljon, de ne legyen túl morzsálódás.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk folpackkal és szépen belenyomkodjuk a tésztát.
Ezután a kávés részt is ugyanígy összedolgozzuk és a kakaós részre téve egy kanál domború oldalával elegyengetjük. Lefedve hűtőbe rakjuk.
Közben az étcsokoládét lereszeljük és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
A kekszes tetejére csorgatjuk és elsimítjuk.
Pár órát a hűtőben pihentetjük, majd egy éles késsel felszeleteljük.
Ízlés szerint apró kis cukorkákkal is díszíthetjük a tetejét.
Ha nagy meleg van, akkor szívesen hagyom pihenni a sütőt és készítek inkább valami olyan édességet, amit csak összeállítok, és már mehet is a hűtőbe pár órára. A közismert sport szeletet gondoltam egy kicsit tovább és a tészta felébe kakaópor helyett kávé került. Így lett kétszínű és egy kicsit különlegesebb kekszes sütemény.