Két ízű kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg fehér liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- késhegynyi só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1,5-2 dl tej (lisztminőség függvényében)
- 1 púpos evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több is)
Mákos töltelék:
- 15 dkg darált mák
- 4 dkg porcukor
- 1 cs vaníliaás cukor
- néhány ek tej
- kis marék mazsola
Diós töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 4 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3-4 ek tej az összeálláshoz
- mazsola
Elkészítése:
A kalács hozzávalóit a robotgép dagasztóspiráljával szépen összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel együtt, vagy ha nincs akkor kézzel gyúrjuk be. Huzatmentes helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ez alatt van időnk elkészíteni, összekeverni a töltelékeket a fenti hozzávalókkal.
Ha megkelt a tésztánk, gyúródeszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és 2 egyforma méretű téglalapot alakítunk ki. Ezekre az elkészített töltelékeket egyenletesen rákenjük és feltekerjük, mint a bejglit.
A két rudat összesodorjuk, sütőpapírral bélelt, szögletes őzgerincformába tesszük, majd újra kelesztjük. Felvert tojással megkenjük, villával több helyen megszurkáljuk és hideg sütőbe téve, a bemelegedéstől számítva 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha kissé kihűlt, szeletelhetjük és máris fogyasztható!
Tipp:
Nagyon szeretem ezeket a több töltelékes kelt tésztákat. Most diósan és mákosan készült. Legközelebb három fonással egy harmadik féle tölteléket is teszek melléjük. Lehet, hogy szilvalekváros lesz?
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »