Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vizet a vajjal, sóval és cukorral felforraljuk. Addig melegítjük, míg nem olvad el a zsiradék. Addig forraljuk, míg nem kezd el a széle rezegőssé válni. Utána mikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Kapunk egy olyan állagú masszát ami egy sűrű rántásra hasonlít. Kicsit pirítjuk. Nem kell barnának lennie, csak picit át kell melegíteni.
A masszát beletesszük egy tálba, hogy kicsit lehűtse. Utána ráütjük a tojásokat és alaposan elkeverjük. Én elsőnek 4-et szoktam, ha kevés (és általában kevés) akkor annyit ütök még egyesével hozzá, hogy a tészta állaga olyan legyen, hogyha leütöm a fakanálról akkor terüljön (de NE legyen folyós).
A tésztát nyomózsákba kanalazzuk és sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodjuk. Kicsit távolabb egymástól,mert sokat fog nőni. Én kicsit nagyobb mint egy dió nagyságúra szoktam.
20-25 percig sütjük. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy megsült e a belseje is, hogy ha megmozgatjuk akkor elkezdenek eldőlni, mozogni rajta. Utána lekapcsoljuk a sütőt és kinyitjuk az ajtaját és úgy hagyjuk benne még hűlni/száradni 15 percig. Ez fontos! Ne vegyük ki addig. Utána mikor letelt az idő és kihűlt, akkor kivesszük és levágjuk a tetejét. Ne a közepénél, inkább kicsit feljebb vágjuk el. A krémmel megtöltjük majd. Elsőnek a vanília krém utána a tejszínhab.
Krém :
Az összes hozzávalót hidegen összekeverjük és úgy tesszük fel főni. Készre főzzük a krémet. Tejszínhab porból tejszínhabot készítünk. Ehhez megy a 1,5 dl tej. A krémeket nyomózsákba kanalazzuk és úgy töltjük meg a tésztát vele. Végül porcukrozzuk.
Tipp:
A tészta lényege az arányokon van. A tésztához a tojás mennyisége a tojás méretétől függ (+/- 1 a receptben írthoz képest). Olyan állagúnak kell lennie, hogy ha leütjük a fakanálról akkor terüljön. Olyasmi mint egy sűrű nokedli tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »