Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A vizet a vajjal, sóval és cukorral felforraljuk. Addig melegítjük, míg nem olvad el a zsiradék. Addig forraljuk, míg nem kezd el a széle rezegőssé válni. Utána mikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Kapunk egy olyan állagú masszát ami egy sűrű rántásra hasonlít. Kicsit pirítjuk. Nem kell barnának lennie, csak picit át kell melegíteni.
A masszát beletesszük egy tálba, hogy kicsit lehűtse. Utána ráütjük a tojásokat és alaposan elkeverjük. Én elsőnek 4-et szoktam, ha kevés (és általában kevés) akkor annyit ütök még egyesével hozzá, hogy a tészta állaga olyan legyen, hogyha leütöm a fakanálról akkor terüljön (de NE legyen folyós).
A tésztát nyomózsákba kanalazzuk és sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodjuk. Kicsit távolabb egymástól,mert sokat fog nőni. Én kicsit nagyobb mint egy dió nagyságúra szoktam.
20-25 percig sütjük. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy megsült e a belseje is, hogy ha megmozgatjuk akkor elkezdenek eldőlni, mozogni rajta. Utána lekapcsoljuk a sütőt és kinyitjuk az ajtaját és úgy hagyjuk benne még hűlni/száradni 15 percig. Ez fontos! Ne vegyük ki addig. Utána mikor letelt az idő és kihűlt, akkor kivesszük és levágjuk a tetejét. Ne a közepénél, inkább kicsit feljebb vágjuk el. A krémmel megtöltjük majd. Elsőnek a vanília krém utána a tejszínhab.
Krém :
Az összes hozzávalót hidegen összekeverjük és úgy tesszük fel főni. Készre főzzük a krémet. Tejszínhab porból tejszínhabot készítünk. Ehhez megy a 1,5 dl tej. A krémeket nyomózsákba kanalazzuk és úgy töltjük meg a tésztát vele. Végül porcukrozzuk.
A tészta lényege az arányokon van. A tésztához a tojás mennyisége a tojás méretétől függ (+/- 1 a receptben írthoz képest). Olyan állagúnak kell lennie, hogy ha leütjük a fakanálról akkor terüljön. Olyasmi mint egy sűrű nokedli tészta.