Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg olaj
    • 20 dkg víz
    • 20 dkg liszt
    • csipet só
    • csipet cukor
    • 7 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Sárga krém:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 1,5 dl víz
    • 7,5 dl tej
    • 6 lapos ek kristálycukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek kristálycukor

    Hab:

    • 3 dl tejszín
    • 2 ek porcukor (ha cukrozatlan a tejszín)
    • 1 csomag habfix

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. (Gázsütő 8-as fokozat, villanysütő 220 fok.)

    Égetett tészta készítése:

    A vizet és az olajt melegítsük fel (de ne forraljuk!). Ha már meleg, tegyük bele a csipet sót és a cukrot, majd a lisztet. Kevergetve addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. (Kb. 5-8 perc.)

    Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Minden egyes tojást géppel keverjünk el teljesen a tésztában mielőtt a másik tojást is hozzáadjuk. (Ha nagyobbak a tojások, kevesebbre lesz szükség!)

    Amikor a tészta szép sima, egynemű akkor már jó, ha még szemcsés az állaga, akkor még kell bele tojás.

    A tésztát csillagcsöves habzsákba tesszük és szilikonos sütőpapírra halmokat nyomunk úgy, hogy távolságot hagyunk köztük, mert a tészta szép nagyra fog nőni. Ebből a tésztából nekem 27 db nagy fánk jött ki.

    A forró sütőbe téve először 15 percig, majd a hőmérsékletet csökkentve 170 fokra további 15 percig sütjük. Ezzel a módszerrel a fánkok szép nagyok lesznek, és nem fognak összeesni amikor kivesszük a sütőből.

    Sárga krém készítése:

    A pudingport a cukorral és a vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet is, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük. Ha a puding besűrűsödött, hozzáadjuk a felvert tojáshabot, és további 4-5 percig még főzzük.

    Összeállítás:

    A fánkok tetejét levágjuk. Megtöltjük a pudinggal, majd a tetejére csillagcsöves habzsákból rányomjuk a tejszínt, amit előzőleg a cukorral és a habfixálóval keményre vertünk. A fánkok tetejét rátesszük, és porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá