Hozzávalók:
Tészta:
Sárga krém:
Hab:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. (Gázsütő 8-as fokozat, villanysütő 220 fok.)
A vizet és az olajt melegítsük fel (de ne forraljuk!). Ha már meleg, tegyük bele a csipet sót és a cukrot, majd a lisztet. Kevergetve addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. (Kb. 5-8 perc.)
Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Minden egyes tojást géppel keverjünk el teljesen a tésztában mielőtt a másik tojást is hozzáadjuk. (Ha nagyobbak a tojások, kevesebbre lesz szükség!)
Amikor a tészta szép sima, egynemű akkor már jó, ha még szemcsés az állaga, akkor még kell bele tojás.
A tésztát csillagcsöves habzsákba tesszük és szilikonos sütőpapírra halmokat nyomunk úgy, hogy távolságot hagyunk köztük, mert a tészta szép nagyra fog nőni. Ebből a tésztából nekem 27 db nagy fánk jött ki.
A forró sütőbe téve először 15 percig, majd a hőmérsékletet csökkentve 170 fokra további 15 percig sütjük. Ezzel a módszerrel a fánkok szép nagyok lesznek, és nem fognak összeesni amikor kivesszük a sütőből.
A pudingport a cukorral és a vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet is, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük. Ha a puding besűrűsödött, hozzáadjuk a felvert tojáshabot, és további 4-5 percig még főzzük.
A fánkok tetejét levágjuk. Megtöltjük a pudinggal, majd a tetejére csillagcsöves habzsákból rányomjuk a tejszínt, amit előzőleg a cukorral és a habfixálóval keményre vertünk. A fánkok tetejét rátesszük, és porcukorral meghintjük.