Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 12,5 dkg liszt
    • 1,25 dl víz
    • 5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 0,5 mk sütőpor

    Krém:

    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • 20-25 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 l tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl habtejszín a krém tetejére

    Elkészítése:

    A vizet a csipet sóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük.
    Pár percig kevergetve addig pirítjuk a tésztát, míg teljesen elválik az edény falától. (Folyamatosan keverni kell, és akkor nem fog leégni!)

    Ezután levesszük a tűzről, hozzáadunk egy egész tojást, majd jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a második tojást, és úgy is jól összekeverjük. Végül a harmadik tojást felütjük egy tálba, hozzákeverjük a sütőport, majd szintén a masszához keverjük. Pár perc alatt, szép simára keverjük a tésztát.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, majd távolabb egymástól ráhelyezzük a sütőpapírra. (Sütés közben alaposan meg fognak nőni.)

    A sütőbe egy kisebb edénybe vizet teszünk, majd előmelegítjük. Ezután az előmelegített, kb. 200 fokos sütőbe behelyezzük a tepsit, majd pár perc alatt szép aranybarnára sütjük a fánkokat. Amikor már szépen megsültek, a gázt elzárjuk, a sütőajtót résnyire kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni a tésztát. (Én amikor már csak langyos volt a sütő, akkor teljesen kinyitottam az ajtaját.)

    A tojások sárgáját egy tálba tesszük, majd a fele mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük.

    Ezután egyesével hozzáadjuk a pudingport, és addig keverjük, hogy sima állagú legyen.

    A maradék tejet a maradék cukorral feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a pudingos keveréket. Kevergetve pár perc alatt sűrű masszává főzzük.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a forró masszához keverjük. Ezután a masszát kihűtjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük.

    A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, és a pudingos krémmel megtöltjük. Tetejére rákanalazzük (v. habkinyomóval rányomjuk) a felvert tejszínhabot. Végül visszahelyezzük a levágott kis tésztalapot, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.

    A fánkokat csak tálalás előtt ajánlott megtölteni, mert különben a krémtől elázik a tészta.

    A képviselőfánk kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 199 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá