Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A vizet a csipet sóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük.
Pár percig kevergetve addig pirítjuk a tésztát, míg teljesen elválik az edény falától. (Folyamatosan keverni kell, és akkor nem fog leégni!)
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadunk egy egész tojást, majd jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a második tojást, és úgy is jól összekeverjük. Végül a harmadik tojást felütjük egy tálba, hozzákeverjük a sütőport, majd szintén a masszához keverjük. Pár perc alatt, szép simára keverjük a tésztát.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, majd távolabb egymástól ráhelyezzük a sütőpapírra. (Sütés közben alaposan meg fognak nőni.)
A sütőbe egy kisebb edénybe vizet teszünk, majd előmelegítjük. Ezután az előmelegített, kb. 200 fokos sütőbe behelyezzük a tepsit, majd pár perc alatt szép aranybarnára sütjük a fánkokat. Amikor már szépen megsültek, a gázt elzárjuk, a sütőajtót résnyire kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni a tésztát. (Én amikor már csak langyos volt a sütő, akkor teljesen kinyitottam az ajtaját.)
A tojások sárgáját egy tálba tesszük, majd a fele mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük.
Ezután egyesével hozzáadjuk a pudingport, és addig keverjük, hogy sima állagú legyen.
A maradék tejet a maradék cukorral feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a pudingos keveréket. Kevergetve pár perc alatt sűrű masszává főzzük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a forró masszához keverjük. Ezután a masszát kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, és a pudingos krémmel megtöltjük. Tetejére rákanalazzük (v. habkinyomóval rányomjuk) a felvert tejszínhabot. Végül visszahelyezzük a levágott kis tésztalapot, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.
A fánkokat csak tálalás előtt ajánlott megtölteni, mert különben a krémtől elázik a tészta.