Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt almásrétes recept

Kelt almásrétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só

    Töltelék:

    • kb 1,5 kg alma
    • fahéj
    • cukor (az alma édességétől függően)

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    A lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott hozzáadjuk, majd beletesszük a tojást, a sót és a végén az olaj is belekerül.
    Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy fél órát langyos helyen.

    Háromfelé vesszük, kb 33×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd a cukorral és fahéjjal ízesítjük.

    Hosszabbik felére középre halmozzuk a kinyomkodott, fahéjas almatölteléket, vízszintesen 2 cm-ként bevagdossuk.
    Felváltva egymásra hajtogatjuk a csíkokat, hogy befedje az almát.

    Tojás sárgájával megkenjük és fél órát sütjük 175 fokon.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá