Kelt almásrétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott hozzáadjuk, majd beletesszük a tojást, a sót és a végén az olaj is belekerül.
Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy fél órát langyos helyen.
Háromfelé vesszük, kb 33×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd a cukorral és fahéjjal ízesítjük.
Hosszabbik felére középre halmozzuk a kinyomkodott, fahéjas almatölteléket, vízszintesen 2 cm-ként bevagdossuk.
Felváltva egymásra hajtogatjuk a csíkokat, hogy befedje az almát.
Tojás sárgájával megkenjük és fél órát sütjük 175 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »