Kelt almásrétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott hozzáadjuk, majd beletesszük a tojást, a sót és a végén az olaj is belekerül.
Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy fél órát langyos helyen.
Háromfelé vesszük, kb 33×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd a cukorral és fahéjjal ízesítjük.
Hosszabbik felére középre halmozzuk a kinyomkodott, fahéjas almatölteléket, vízszintesen 2 cm-ként bevagdossuk.
Felváltva egymásra hajtogatjuk a csíkokat, hogy befedje az almát.
Tojás sárgájával megkenjük és fél órát sütjük 175 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »