Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu recept

Tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 kanál liszt ( liszt érzékenyek számára a mantler liszt)
    • 10 kanál hideg víz
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 kanál cukor

    Krémhez

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg vajkrém
    • 6 dl habtejszín
    • 1.5 dl kávé
    • 0.5 dl amoretto likőr

    Elkészítése:
    Az 5 tojást szétválasztjuk, és a fehérjét 10 kanál hideg vízzel, és 10 kanál cukorral nagyon kemény habbá verjük. Ezután a sárgáját beledobjuk a fehérjébe, és lassan fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.

    Krém elkészítése
    4 db tojást szétválasztunk és a fehérjét 2-3 kanál cukorral keményre felverjük. Ezután az 5 db tojás sárgáját kikeverjük cukorral, és hozzáadjuk a vajkrémet. A 6 dl tejszínt felverjük keményre, és az összes alapanyagot lazán összekeverjük.
    A piskótát három részre osztjuk, és mielőtt a krémet rátesszük, meglocsoljuk az amorettós kávéval. Utána rárakjuk a krémet, és legvégén is krém van a tetején, amelyet megszórunk kakaóval. Az elkészítés után kb. 4 óra múlva már is fogyaszthatjuk, így nem kell arra várni, hogy megpuhuljon a piskóta. De a liszt érzékenyek számára készült piskóta laza, és könnyű.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá