Tiramisu recept
Elkészítése:
Az 5 tojást szétválasztjuk, és a fehérjét 10 kanál hideg vízzel, és 10 kanál cukorral nagyon kemény habbá verjük. Ezután a sárgáját beledobjuk a fehérjébe, és lassan fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
Krém elkészítése
4 db tojást szétválasztunk és a fehérjét 2-3 kanál cukorral keményre felverjük. Ezután az 5 db tojás sárgáját kikeverjük cukorral, és hozzáadjuk a vajkrémet. A 6 dl tejszínt felverjük keményre, és az összes alapanyagot lazán összekeverjük.
A piskótát három részre osztjuk, és mielőtt a krémet rátesszük, meglocsoljuk az amorettós kávéval. Utána rárakjuk a krémet, és legvégén is krém van a tetején, amelyet megszórunk kakaóval. Az elkészítés után kb. 4 óra múlva már is fogyaszthatjuk, így nem kell arra várni, hogy megpuhuljon a piskóta. De a liszt érzékenyek számára készült piskóta laza, és könnyű.