Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Johanna szelet recept

Johanna szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek szódabikarbóna
    • 2,5 dl kefir
    • 1 ek kakaópor
    • csipet só
    • 4 ek olaj

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek étolaj
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4 ek fekete kávé
    • 1 ek zselatin
    • 1 dl víz
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 0,5 l habtejszín
    • 2 cs habfixáló

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük alaposan a cukorral, olajjal és a kefirrel.

    A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan a habhoz fogatjuk a sárgás masszával együtt.

    Egy közepes tepsit alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), majd kihűtjük.

    A krémhez a pudingport cukor nélkül felfőzzük a tejben. A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, kihűtjük, majd a pudinghoz adjuk.

    A margarint alaposan elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a kávéval, majd a pudinghoz adjuk és alaposan elkeverjük. A tejszínt keményre verjük a habfixálóval.

    A pudingos krémet a tésztára simítjuk, majd erre a tejszínhabot. Kakaóporral megszórjuk és díszítésként tehetünk a tetejére kesudiót is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá