Kávés-kakaós szeletek recept

Hozzávalók 40 db-hoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 30 dkg mandula
- 15 dkg liszt
- 15 dkg kakaópor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 50 dkg cukor
- 2 ek instant kávé
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 12 dkg porcukor
Elkészítése:
A mandulát aprítóban durvára daráljuk/törjük. A csokoládét is apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a mandulával, 10 dkg kakaóporral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a sütőporral, az 50 dkg cukorral és a kávéval. A tojásokat felütjük és jó habosra kikeverjük. Beledolgozzuk a vajat és a mascarpone-ból 20 dkg-ot.
Ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert anyagokat és a darabolt csokit is. A tésztát, a sütőpapírral bélelt tepsibe belesimítjuk és 30-35 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk egészen kihűlni. Közben, a krémhez habbá verjük a tejszínt (cukrászhabot), hozzákeverjük a maradék 30 dkg mascarpone-t és a porcukrot. A kihűlt sütemény tetejére kenjük és megszórjuk kakaóporral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »