Kávés-kakaós szeletek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 40 db-hoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg mandula
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kakaópor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 50 dkg cukor
  • 2 ek instant kávé
  • 6 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 12 dkg porcukor

Elkészítése:

A mandulát aprítóban durvára daráljuk/törjük. A csokoládét is apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a mandulával, 10 dkg kakaóporral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a sütőporral, az 50 dkg cukorral és a kávéval. A tojásokat felütjük és jó habosra kikeverjük. Beledolgozzuk a vajat és a mascarpone-ból 20 dkg-ot.

Ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert anyagokat és a darabolt csokit is. A tésztát, a sütőpapírral bélelt tepsibe belesimítjuk és 30-35 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk egészen kihűlni. Közben, a krémhez habbá verjük a tejszínt (cukrászhabot), hozzákeverjük a maradék 30 dkg mascarpone-t és a porcukrot. A kihűlt sütemény tetejére kenjük és megszórjuk kakaóporral.