Kávés elefántkönnycsepp sütemény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Piskótalap:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- 1 vaníliás cukor
Krém:
- 200 ml tej
- 1 vaníliás pudingpor
- 1 kanál liszt
- 150 g cukor
- 1 dl erős kávé
- 250 g vaj
Elkészítése:
A fehérjéket felverünk 3 kanál cukorral és a vaníliás cukorral. A sárgájákat pedig a maradék 3 kanál cukorral felverjük. A felvert fehérjébe keverjük a felvert sárgáját.
A lisztet átszitálva hozzáadjuk és beleforgatjuk a tojásos masszába. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a masszát. 180 fokon 8-10 percig sütjük.
Ha kész papírral együtt felcsavarjuk egy vizes konyharuhába és kihűlésig így hagyjuk.
A tejet és kávét összeöntjük és ebben megfőzzük a pudingot a cukorral és liszttel. Kihűtjük és addig a vajat habosra verjük.
A vajba apránként belekeverjük a pudingot. A kihűlt piskótát megkenjük vele és a közepébe 2 banánt fektetünk, majd felcsavarjuk. Olvasztott csokoládéval leöntjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.