Kávés elefántkönnycsepp sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótalap:

  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 5 kanál liszt
  • 1 vaníliás cukor

Krém:

  • 200 ml tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 kanál liszt
  • 150 g cukor
  • 1 dl erős kávé
  • 250 g vaj

Elkészítése:

A fehérjéket felverünk 3 kanál cukorral és a vaníliás cukorral. A sárgájákat pedig a maradék 3 kanál cukorral felverjük. A felvert fehérjébe keverjük a felvert sárgáját.

A lisztet átszitálva hozzáadjuk és beleforgatjuk a tojásos masszába. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a masszát. 180 fokon 8-10 percig sütjük.

Ha kész papírral együtt felcsavarjuk egy vizes konyharuhába és kihűlésig így hagyjuk.
A tejet és kávét összeöntjük és ebben megfőzzük a pudingot a cukorral és liszttel. Kihűtjük és addig a vajat habosra verjük.

A vajba apránként belekeverjük a pudingot. A kihűlt piskótát megkenjük vele és a közepébe 2 banánt fektetünk, majd felcsavarjuk. Olvasztott csokoládéval leöntjük.