Kavart túrós recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg cukor
- 45 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
Töltelék:
- 50 dkg krémes túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja reszelve
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A cukrot a tojással habosra keverjük, ezután mehet hozzá a puha margarin, a vaníliás cukor és a tej fokozatosan, végül pedig a sütőporos liszt is.
A tölteléket is elkészítjük. A hozzávalókat csak kikeverjük.
A tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk (20*30 cm), mehet rá a töltelék, majd a tészta másik fele, végül pedig simítsuk el.
180 fokon készre sütjük a sütit.
Miután kihűlt, akkor szeletelve és pocukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »