Kavart túrós recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg cukor
- 45 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
Töltelék:
- 50 dkg krémes túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja reszelve
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A cukrot a tojással habosra keverjük, ezután mehet hozzá a puha margarin, a vaníliás cukor és a tej fokozatosan, végül pedig a sütőporos liszt is.
A tölteléket is elkészítjük. A hozzávalókat csak kikeverjük.
A tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk (20*30 cm), mehet rá a töltelék, majd a tészta másik fele, végül pedig simítsuk el.
180 fokon készre sütjük a sütit.
Miután kihűlt, akkor szeletelve és pocukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









