Kavart túrós recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg cukor
- 45 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
Töltelék:
- 50 dkg krémes túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja reszelve
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A cukrot a tojással habosra keverjük, ezután mehet hozzá a puha margarin, a vaníliás cukor és a tej fokozatosan, végül pedig a sütőporos liszt is.
A tölteléket is elkészítjük. A hozzávalókat csak kikeverjük.
A tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk (20*30 cm), mehet rá a töltelék, majd a tészta másik fele, végül pedig simítsuk el.
180 fokon készre sütjük a sütit.
Miután kihűlt, akkor szeletelve és pocukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »