Kavart birsalmás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
Töltelék:
- 1 kg birsalma
- 1 cs vaníliás pudingpor
- méz és cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fahéj
- pici szegfűszeg
- 1,5 dl víz
A megszóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A töltelék elkészítése:
A birsalmát megmossuk, négyfelé vágjuk és meghámozzuk. Lereszeljük, mint az almát. Feltesszük dinsztelni, vizet öntünk alá, ízesítjük mézzel, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. 10-15 perc dinsztelés után beletesszük a kevés vízben elkevert pudingot. Hagyjuk hűlni.
Érdemes a töltelékkel kezdeni, mert mire elkészítjük a tésztát kihűl.
A tészta elkészítése:
A cukrot a tojással jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet, végül a sütőporos lisztet. A tésztát kettévesszük, az egyik felét sütőpapírral kibélelt 25×35 cm-es tepsibe kanalazzuk, majd rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét. A tetejét elsimítjuk majd előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük. Ha kihűlt porcukorral meghintjük.
Tipp:
Ezt a tésztát még meg lehet birsalma helyett tölteni, almával, dióval és mákkal.