Kati szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- tej
Hozzávalók a krémhez:
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 dl rum
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek sárgabaracklekvár
Tetejére a hab:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztbe tesszük a olvasztott margarint, a porcukrot, a 4 tojássárgáját és annyi tejet öntünk bele ,hogy egy rugalmas ,de nem ragadós tésztát kapjunk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk egyenként a cipókat, amekkora a tepsi.
A három cipót egyenként megsütjük a vajazott, lisztezett tepsi hátulján. (Én a tepsi hátuljára sütőpapírt tettem és arra helyeztem rá a tésztát).
Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet:
Egy tálba öntjük a tejet, beleszitáljuk a kakaóport és az egyik megsült tészta lapot belemorzsoljuk a kakaós tejbe és bele öntjük a rumot. Jól keverjük össze.
A szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük , majd bele tesszük a lekvárt is. A kakaós masszába bele keverjük a cukros margarint és az egészet összekeverjük . Kész van a krém.
Az egyik tészta lapot megkenjük a krémmel és erre rá helyezzük a másik tészta lapot (Egy kicsikét, óvatosan nyomkodjuk rá a tetejét a krémre).
Gőz fölött a 4 tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük és rákenjük a tészta tetejére.
A hab tetejét megszórjuk reszelt csokival.
Jó étvágyat kívánok!