Kataifi recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg kataifi tészta
Töltelék:
- 15 dkg durvára örölt dió vagy mandula (fele-fele arányban tettem bele)
- 1 tk fahéj
- 1 tk cukor
Szirup:
- 50 dkg cukor
- 4 dl víz
- fahéj
- szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja és a leve
A tetejére:
- 15 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A töltelék összetevőit összekeverjük. A tésztából leszakítunk egy kis darabot, (kb 7-8 cm széles) kiterítjük és az egyik végére teszünk egy evőkanál tölteléket és szorosan feltekerjük.
A többivel is így járunk el. Sütőpapírral bélelt hőálló tálba tesszük, egymás mellé szépen szorosan. Kb 13-14 db lesz belőle.
Az vajat megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, csak addig amíg egy pici színt kap.
Közben a szirupot is elkészítjük. A hozzávalókat egy lábasba tesszük és összeforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük.
Tipp:
A kataifi egy tésztaféleség, ami görög delikáteszekben kapható. Igazából olyan, mintha cérnametélt lenne rétestésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »