Kataifi recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg kataifi tészta
Töltelék:
- 15 dkg durvára örölt dió vagy mandula (fele-fele arányban tettem bele)
- 1 tk fahéj
- 1 tk cukor
Szirup:
- 50 dkg cukor
- 4 dl víz
- fahéj
- szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja és a leve
A tetejére:
- 15 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A töltelék összetevőit összekeverjük. A tésztából leszakítunk egy kis darabot, (kb 7-8 cm széles) kiterítjük és az egyik végére teszünk egy evőkanál tölteléket és szorosan feltekerjük.
A többivel is így járunk el. Sütőpapírral bélelt hőálló tálba tesszük, egymás mellé szépen szorosan. Kb 13-14 db lesz belőle.
Az vajat megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, csak addig amíg egy pici színt kap.
Közben a szirupot is elkészítjük. A hozzávalókat egy lábasba tesszük és összeforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük.
Tipp:
A kataifi egy tésztaféleség, ami görög delikáteszekben kapható. Igazából olyan, mintha cérnametélt lenne rétestésztából.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »