Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kataifi recept

Kataifi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg kataifi tészta

    Töltelék:

    • 15 dkg durvára örölt dió vagy mandula (fele-fele arányban tettem bele)
    • 1 tk fahéj
    • 1 tk cukor

    Szirup:

    • 50 dkg cukor
    • 4 dl víz
    • fahéj
    • szegfűszeg
    • 1 citrom reszelt héja és a leve

    A tetejére:

    • 15 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A töltelék összetevőit összekeverjük. A tésztából leszakítunk egy kis darabot, (kb 7-8 cm széles) kiterítjük és az egyik végére teszünk egy evőkanál tölteléket és szorosan feltekerjük.

    A többivel is így járunk el. Sütőpapírral bélelt hőálló tálba tesszük, egymás mellé szépen szorosan. Kb 13-14 db lesz belőle.

    Az vajat megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, csak addig amíg egy pici színt kap.

    Közben a szirupot is elkészítjük. A hozzávalókat egy lábasba tesszük és összeforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük.

    Tipp:

    A kataifi egy tésztaféleség, ami görög delikáteszekben kapható. Igazából olyan, mintha cérnametélt lenne rétestésztából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá