Kataifi recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg kataifi tészta
Töltelék:
- 15 dkg durvára örölt dió vagy mandula (fele-fele arányban tettem bele)
- 1 tk fahéj
- 1 tk cukor
Szirup:
- 50 dkg cukor
- 4 dl víz
- fahéj
- szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja és a leve
A tetejére:
- 15 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A töltelék összetevőit összekeverjük. A tésztából leszakítunk egy kis darabot, (kb 7-8 cm széles) kiterítjük és az egyik végére teszünk egy evőkanál tölteléket és szorosan feltekerjük.
A többivel is így járunk el. Sütőpapírral bélelt hőálló tálba tesszük, egymás mellé szépen szorosan. Kb 13-14 db lesz belőle.
Az vajat megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, csak addig amíg egy pici színt kap.
Közben a szirupot is elkészítjük. A hozzávalókat egy lábasba tesszük és összeforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük.
Tipp:
A kataifi egy tésztaféleség, ami görög delikáteszekben kapható. Igazából olyan, mintha cérnametélt lenne rétestésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »