Kataifi recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg kataifi tészta
Töltelék:
- 15 dkg durvára örölt dió vagy mandula (fele-fele arányban tettem bele)
- 1 tk fahéj
- 1 tk cukor
Szirup:
- 50 dkg cukor
- 4 dl víz
- fahéj
- szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja és a leve
A tetejére:
- 15 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A töltelék összetevőit összekeverjük. A tésztából leszakítunk egy kis darabot, (kb 7-8 cm széles) kiterítjük és az egyik végére teszünk egy evőkanál tölteléket és szorosan feltekerjük.
A többivel is így járunk el. Sütőpapírral bélelt hőálló tálba tesszük, egymás mellé szépen szorosan. Kb 13-14 db lesz belőle.
Az vajat megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, csak addig amíg egy pici színt kap.
Közben a szirupot is elkészítjük. A hozzávalókat egy lábasba tesszük és összeforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük.
Tipp:
A kataifi egy tésztaféleség, ami görög delikáteszekben kapható. Igazából olyan, mintha cérnametélt lenne rétestésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

