Kardamomos-kakaós barackos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 ek jó minőségű holland kakaópor
- 1 ek jamaicai rumaroma
- 1 kk őrölt kardamommag
- 12 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 8 nagyobb, közepesen érett sárgabarack
- 1/2 tasak sütőpor
A tetejére
- 1 ek fenyőmag
- porcukor (a szóráshoz)
Elkészítése:
A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral keverjük habosra egy robotgép habüstjében. A vaníliás cukorral, csipet sóval a tojás fehérjét keményre felverjük.
A lisztbe keverjük a kardamomot, a sütőport, és a kakaóport. Ezt a tojások sárgájához adagoljuk, és a rumaromát is beleöntjük. Robotgéppel krémessé dolgozzuk ki. Ezután egy fakanállal könnyedén belevegyítjük a tojáshabot.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, és magját eltávolítjuk. Lisztbe mártjuk a belső felét, és a tésztára tesszük sorba. Azért így, hogy ne süllyedjen le az aljára.
Fenyőmaggal szórjuk meg, és előmelegített sütőben, 170 fokon (légkeverés) kb. 40 percig (tűpróba) sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »