Kardamomos-kakaós barackos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 ek jó minőségű holland kakaópor
- 1 ek jamaicai rumaroma
- 1 kk őrölt kardamommag
- 12 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 8 nagyobb, közepesen érett sárgabarack
- 1/2 tasak sütőpor
A tetejére
- 1 ek fenyőmag
- porcukor (a szóráshoz)
Elkészítése:
A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral keverjük habosra egy robotgép habüstjében. A vaníliás cukorral, csipet sóval a tojás fehérjét keményre felverjük.
A lisztbe keverjük a kardamomot, a sütőport, és a kakaóport. Ezt a tojások sárgájához adagoljuk, és a rumaromát is beleöntjük. Robotgéppel krémessé dolgozzuk ki. Ezután egy fakanállal könnyedén belevegyítjük a tojáshabot.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, és magját eltávolítjuk. Lisztbe mártjuk a belső felét, és a tésztára tesszük sorba. Azért így, hogy ne süllyedjen le az aljára.
Fenyőmaggal szórjuk meg, és előmelegített sütőben, 170 fokon (légkeverés) kb. 40 percig (tűpróba) sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


