Kardamomos-kakaós barackos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek jó minőségű holland kakaópor
  • 1 ek jamaicai rumaroma
  • 1 kk őrölt kardamommag
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 8 nagyobb, közepesen érett sárgabarack
  • 1/2 tasak sütőpor

A tetejére

  • 1 ek fenyőmag
  • porcukor (a szóráshoz)

Elkészítése:

A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral keverjük habosra egy robotgép habüstjében. A vaníliás cukorral, csipet sóval a tojás fehérjét keményre felverjük.

A lisztbe keverjük a kardamomot, a sütőport, és a kakaóport. Ezt a tojások sárgájához adagoljuk, és a rumaromát is beleöntjük. Robotgéppel krémessé dolgozzuk ki. Ezután egy fakanállal könnyedén belevegyítjük a tojáshabot.

Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, és magját eltávolítjuk. Lisztbe mártjuk a belső felét, és a tésztára tesszük sorba. Azért így, hogy ne süllyedjen le az aljára.

Fenyőmaggal szórjuk meg, és előmelegített sütőben, 170 fokon (légkeverés) kb. 40 percig (tűpróba) sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.