Karamellás szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 dl tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0.5 csomag sütőpor
- 2 db instant kávé (3 in 1 kávé)
- 1 dl napraforgó olaj
A krémhez:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük, és sütőben megsütjük. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit.
A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük.
2 tk karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. Ha már langyos a tejszínre csurgatjuk, és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
sütési hőfok: 180°C
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


