Karamellás szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 dl tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 db instant kávé (3 in 1 kávé)
- 1 dl napraforgó olaj
A krémhez:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük, és sütőben megsütjük. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit.
A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük.
2 tk karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. Ha már langyos a tejszínre csurgatjuk, és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
sütési hőfok: 180°C
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »