Karamellás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál langyos víz
- 8 evőkanál finomliszt vagy rétesliszt
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A habtésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
A karamellkrémhez:
- 30 dkg porcukor
- 2.5 dl zsíros habtejszín
- 3 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag főznivaló vaníliaízű pudingpor
- 30 dkg vaj
Elkészítése:
Tészta:
A tésztához a tojások fehérjéit kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot kanalanként beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is.
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd szitálva, széles mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
Két sütőpapírral bélelt tepsire 35 x 25 centis lapokat kenünk ki belőle. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük.
Habcsók tészta:
A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és a habot ketté osztjuk, két egyforma nagyságú sütőpapírral bélelt tepsiben 100 fokon, 1 órán át szárítjuk.
Ekkor a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, a habtésztát így hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírról leválasztjuk.
A felső fele maradjon alul, míg a tésztákat nem állítjuk össze.
Karamell krém:
A karamellkrémhez a porcukrot egy lábasban világosbarnára karamellizáljuk, a tejszínt ráöntjük, és kis lángon forraljuk, míg a karamell teljesen föl nem oldódik benne.
A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat, a cukros tejszínhez öntjük, és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
A tűzről levesszük, a kockákra vágott hideg vajat belerakjuk, és többször belekeverve hűlni hagyjuk.
Jól kihabosítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
A sütemény összeállítása:
A krémet 4 részre osztjuk. A kakaós lapot megkenjük krémmel, rá az egyik habcsók lap, rá krém, majd a 2. habcsók lap, krém és befedjük a 2. kakaós lappal.
A sütemény tetejét a megmaradt 1/4 krémmel egyenletesen lekenjük és villával cifrázzuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »