Karamellás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál langyos víz
- 8 evőkanál finomliszt vagy rétesliszt
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A habtésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
A karamellkrémhez:
- 30 dkg porcukor
- 2.5 dl zsíros habtejszín
- 3 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag főznivaló vaníliaízű pudingpor
- 30 dkg vaj
Elkészítése:
Tészta:
A tésztához a tojások fehérjéit kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot kanalanként beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is.
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd szitálva, széles mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
Két sütőpapírral bélelt tepsire 35 x 25 centis lapokat kenünk ki belőle. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük.
Habcsók tészta:
A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és a habot ketté osztjuk, két egyforma nagyságú sütőpapírral bélelt tepsiben 100 fokon, 1 órán át szárítjuk.
Ekkor a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, a habtésztát így hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírról leválasztjuk.
A felső fele maradjon alul, míg a tésztákat nem állítjuk össze.
Karamell krém:
A karamellkrémhez a porcukrot egy lábasban világosbarnára karamellizáljuk, a tejszínt ráöntjük, és kis lángon forraljuk, míg a karamell teljesen föl nem oldódik benne.
A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat, a cukros tejszínhez öntjük, és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
A tűzről levesszük, a kockákra vágott hideg vajat belerakjuk, és többször belekeverve hűlni hagyjuk.
Jól kihabosítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
A sütemény összeállítása:
A krémet 4 részre osztjuk. A kakaós lapot megkenjük krémmel, rá az egyik habcsók lap, rá krém, majd a 2. habcsók lap, krém és befedjük a 2. kakaós lappal.
A sütemény tetejét a megmaradt 1/4 krémmel egyenletesen lekenjük és villával cifrázzuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »