Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2 dl tej
    • 15 dkg vaj
    • 5 dkg étcsokoládé vagy kakaópor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk sütőpor
    • 1 dl joghurt
    • 20 dkg liszt
    • csipet só

    Karamell krémhez:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 5 dkg nádcukor
    • kevés habtejszín
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • házi puding (3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája, 2,5 dl tej, 3-4 ek cukor)

    Elkészítése:
    A tészta elkészítése: a tejet, a vajat a kakaóport vagy csokoládét, és a porcukrot összekeverjük, és addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. A tűzről levéve hozzáadjuk a joghurtot és a tojást. A lisztet, a sót és a sütőport elkeverjük. A tésztát inkább egy nagyobb tepsibe öntsük, melyet szilikonos sütőpappírral előzőleg már kibéleltünk. 180 fokos sütőben készre sütjük.
    Sajnos ezt a lapot nem lehet kettévágni, ezért inkább ha már megtöltöttük a krémmel, rakjuk egymásba őket. A tejes piskótákra jellemző, hogy könnyen törnek, így ezt sem lehet kettévágni.
    A krém elkészítése: a cukrot egy lábasba öntjük és keverés nélkül megolvasztjuk, majd előbb a habtejszínt, amikor kihűlt, akkor pedig a tojás sárgáját is hozzáadjuk. Így kapunk kissé szilárd karamellát.
    A házi puding elkészítése: vízgőz fürdőt készítünk, a lábasba öntjük a tojásokat és a tejet. Addig főzzük, míg össze nem állnak. Ezután a két keveréket elkeverjük egymással, és már el is készült a karamellkrém. Így kitűnő karamellkrémet kapunk ehhez a tejes kakaós szelethez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá