Hozzávalók:
Tésztához:
Karamell krémhez:
Elkészítése:
A tészta elkészítése: a tejet, a vajat a kakaóport vagy csokoládét, és a porcukrot összekeverjük, és addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. A tűzről levéve hozzáadjuk a joghurtot és a tojást. A lisztet, a sót és a sütőport elkeverjük. A tésztát inkább egy nagyobb tepsibe öntsük, melyet szilikonos sütőpappírral előzőleg már kibéleltünk. 180 fokos sütőben készre sütjük.
Sajnos ezt a lapot nem lehet kettévágni, ezért inkább ha már megtöltöttük a krémmel, rakjuk egymásba őket. A tejes piskótákra jellemző, hogy könnyen törnek, így ezt sem lehet kettévágni.
A krém elkészítése: a cukrot egy lábasba öntjük és keverés nélkül megolvasztjuk, majd előbb a habtejszínt, amikor kihűlt, akkor pedig a tojás sárgáját is hozzáadjuk. Így kapunk kissé szilárd karamellát.
A házi puding elkészítése: vízgőz fürdőt készítünk, a lábasba öntjük a tojásokat és a tejet. Addig főzzük, míg össze nem állnak. Ezután a két keveréket elkeverjük egymással, és már el is készült a karamellkrém. Így kitűnő karamellkrémet kapunk ehhez a tejes kakaós szelethez.