Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás almás pite recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 5 db nagy alma
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • só és őrölt fahéj
    • citrom

    Elkészítése:

    A sütőporos lisztet a hideg vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a cukrot, az egész tojást, egy csipet sót, majd pár perc alatt összegyúrom a tésztát. Fóliába csomagolva a hűtőbe teszem, amíg elkészül a töltelék.
    A vajat megolvasztom egy lábasban, hozzáadom a cukrot és karamellizálom.

    Beleszórom a meghámozott és apróra vágott almákat. Fahéjjal ízesítem, majd gyakran kevergetve kb. 10 percig főzöm. Az alma levet ereszt, ezt el kell főzni, hogy a töltelék ismét szép fényes és sűrű legyen. Végezetül egy fél citrom levét hozzáöntöm.

    A tészta 2/3-át kinyújtom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A maradék tészta mehet vissza a hűtőbe. Villával kicsit megszurkálom a tésztát és 5-10 perc alatt elősütöm. Az elősütött lapra, ráöntöm a karamellás almát, majd a maradék tésztát rámorzsolom a tetejére.

    Kb. 15-20 percig 180 fokra előmelegített sütőben sütöm, amíg szép aranybarna lesz a tészta. Mielőtt felvágnánk,hagyjuk pár órát hűlni, hogy a karamellás töltelék megdermedhessen.

    Tipp:

    Ha szeretnéd feldobni a hagyományos almás pitét, az almás tölteléket fel lehet turbózni egy kis karamellával. A süti összeállítása 10 perccel tart csak tovább, az íze azonban egészen más. Iszonyatosan finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá