Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás-almás kelt csigák recept

Karamellás-almás kelt csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 db-hoz:
    A tésztához:

    • 40 dkg sima liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg cukor
    • 1,5 -2 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 2 dkg élesztő
    • 1 csipet só

    A fahéjas almatöltelékhez:

    • 2 db közepes alma
    • 3 dkg cukor
    • 3 dkg mazsola
    • 3 dkg vaj
    • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

    A karamell bevonathoz:

    • 5 dkg cukor
    • 4,5 dkg vaj
    • 0,5 dl tejszín
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1 csipet szódabikarbóna

    Elkészítése:

    Egy 12 db-os muffin sütőformát ecset segítségével, vagy az ujjunkkal kiolajozunk, és kiszórunk liszttel.

    A tésztához felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát gyúrunk.

    Mikor a tészta összeállt hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat és addig dagasztjuk géppel, vagy kézzel, amíg fényes, hólyagos tésztát kapunk.

    Ekkor enyhén meglisztezzük a tetejét és egy tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

    Míg a tészta kel, addig elkészítjük a fahéjas almatölteléket.

    Ehhez az almákat megtisztítjuk, apróbb kockára vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe tesszük a vajat, majd az almát és a leöblített mazsolát megpároljuk egy kevés cukorral.

    A végén pedig levesszük a tűzről, hozzákeverjük az őrölt fahéjat és hagyjuk hűlni.

    A tésztát miután megkelt, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk és elosztjuk rajta az almatölteléket, majd feltekerjük, mint a bejglit.

    12 részre vágjuk és a tekercseket behelyezzük egyenként a muffinformába.

    Mielőtt betesszük sülni, hagyjuk körülbelül 15-20 percig kelni. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

    A karamell bevonathoz egy serpenyőben barnára sütjük a cukrot, majd hozzákeverjük a vajat és apránként a tejszínt és a vaníliát. Folyamatosan kevergetjük és amikor teljesen simává válik a karamell, hozzáadunk egy csipetnyi szódabikarbónát, amitől habossá válik a karamell, de egy kis idő után simává válik.

    Mikor a csigák megsültek kivesszük a formából, tálra rendezzük és meglocsoljuk őket a karamell mázzal és ha kibírjuk addig, hűlni hagyjuk.

    Tálaláskor, egy kevés tejszínhabot kínáljunk hozzá, azzal még finomabb :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá