Karamellás-almás kelt csigák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12 db-hoz:
A tésztához:
- 40 dkg sima liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dkg cukor
- 1,5 -2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1 csipet só
A fahéjas almatöltelékhez:
- 2 db közepes alma
- 3 dkg cukor
- 3 dkg mazsola
- 3 dkg vaj
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
A karamell bevonathoz:
- 5 dkg cukor
- 4,5 dkg vaj
- 0,5 dl tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
Egy 12 db-os muffin sütőformát ecset segítségével, vagy az ujjunkkal kiolajozunk, és kiszórunk liszttel.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Mikor a tészta összeállt hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat és addig dagasztjuk géppel, vagy kézzel, amíg fényes, hólyagos tésztát kapunk.
Ekkor enyhén meglisztezzük a tetejét és egy tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, addig elkészítjük a fahéjas almatölteléket.
Ehhez az almákat megtisztítjuk, apróbb kockára vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe tesszük a vajat, majd az almát és a leöblített mazsolát megpároljuk egy kevés cukorral.
A végén pedig levesszük a tűzről, hozzákeverjük az őrölt fahéjat és hagyjuk hűlni.
A tésztát miután megkelt, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk és elosztjuk rajta az almatölteléket, majd feltekerjük, mint a bejglit.
12 részre vágjuk és a tekercseket behelyezzük egyenként a muffinformába.
Mielőtt betesszük sülni, hagyjuk körülbelül 15-20 percig kelni. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
A karamell bevonathoz egy serpenyőben barnára sütjük a cukrot, majd hozzákeverjük a vajat és apránként a tejszínt és a vaníliát. Folyamatosan kevergetjük és amikor teljesen simává válik a karamell, hozzáadunk egy csipetnyi szódabikarbónát, amitől habossá válik a karamell, de egy kis idő után simává válik.
Mikor a csigák megsültek kivesszük a formából, tálra rendezzük és meglocsoljuk őket a karamell mázzal és ha kibírjuk addig, hűlni hagyjuk.
Tálaláskor, egy kevés tejszínhabot kínáljunk hozzá, azzal még finomabb :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »