Karamell szelet recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojásfehérjéből és 2 ek cukorból kemény habot verünk. A tojások sárgáját 2 ek cukorral kihabosítjuk és a fehérjével óvatosan összekeverjük. Végül a dióval és sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítéséhez először a sűrített tejet egy kisebb edénybe tesszük, majd vízfürdő fölött kb. 3 óra alatt besűrítjük. Így a színe sötétebb lesz. A kihűtött, karamellizált sűrített tejet a mascarponével kikeverjük.
A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a krémhez keverjük.
A kihűtött tésztalapot beletesszük abba a tepsibe, amiben sült és a krémmel megkenjük. 2 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, majd a tortabevonót az előírás szerint felolvasztjuk és a süteményszeletekre csorgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

