Karamelizált diós sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 5 kanál liszt
- 1 cs csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
- 10 kanál cukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg durvára vágott, pergelt dió
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 kanál porcukor
- 1 cs karamell ízű pudingpor
Máz:
- 4 kocka étcsokoládé
- 4 kocka fehér csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy 25*35 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Miután a piskóta kihűlt, 3-4 kanál olajban megolvasztjuk a fehér csokoládét és rákenjük, majd hagyjuk dermedni.
A krémhez a cukort karamellizáljuk, hozzáadjuk a margarint, majd jól összefőzzük, miután a margarin elolvadt hozzáadjuk a pergelt diót. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a pudingporral, majd ezt beletesszük a margarinos cukorba és újra összefőzzük, majd a piskótára simítjuk.
Mikor a krém a kihűlt a piskótán, 4-5 kanál olajban megolvasztjuk az étcsokoládét és a sütemény tetejére kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »