Karácsonyi vaníliás kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 7 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A lisztet és a sót egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a kockázott vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
Ezután hozzáadjuk a diót, porcukrot, vaníliás cukrot és összegyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk és külön-külön folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből és kb ujjnyi vastag rúddá sodorjuk. A rudat kb 5 cm-es darabokra vágjuk, kifli formára hajlítjuk és formázzuk, majd tepsire sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje világos marad, de alulról kissé színesedik a talpa.
Akkor szórjuk meg vagy mártjuk meg a vaníliás porcukorban, amikor teljesen kihűlt.
Fém dobozba téve sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









