Karácsonyi vaníliás kifli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 7 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A lisztet és a sót egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a kockázott vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
Ezután hozzáadjuk a diót, porcukrot, vaníliás cukrot és összegyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk és külön-külön folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből és kb ujjnyi vastag rúddá sodorjuk. A rudat kb 5 cm-es darabokra vágjuk, kifli formára hajlítjuk és formázzuk, majd tepsire sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje világos marad, de alulról kissé színesedik a talpa.
Akkor szórjuk meg vagy mártjuk meg a vaníliás porcukorban, amikor teljesen kihűlt.
Fém dobozba téve sokáig eláll.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.