Karácsonyi répatorta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl étolaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg reszelt répa
- 1 doboz ananászkonzerv (nálam most ananászos cukkinidzsem)
- 35 dkg liszt
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 kk fahéj
- csipet őrölt gyömbér
- 5 dkg darált dió (kb 7 ek)
- 2 ek citromlé
- fél citrom reszelt héja
A tetejére:
- 1 cs vanília puding
- 4 dl meggylé
- 1 púpos ek cukor
- csipet fahéj
Díszítés:
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a fele cukorral habosra keverjük, félre tesszük. A sárgáját is a másik fele cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük az az olajat.
Egy másik tálban elkeverjük a száraz anyagokat: átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, sütőport, fahéjat, gyömbért,végül a darált diót. A száraz anyagokat összeforgatjuk a tojássárgájával,keményre vert fehérjével. Mehet hozzá a reszelt sárgarépa és a levétől lecsöpögtetett ananászkonzerv, kis kockákra vágva.
Kivajazott, liszttel megszórt tortaformába(28cm) simítjuk a masszát, és 160-170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, kb. 60-70 percig, de időnként nézzünk rá, ellenőrizzük.
A tetejére:
Keverjük bele a pudingport a meggylébe és folyamatos keverés közben addig főzzük míg sűrű, kenhető krémet nem kapunk.Ízesítsük, majd a kihűlt torta tetejére csorgatjuk.
Tejszínhabbal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »