Kakaós-zabpehelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 200 g aprószemű zabpehely
- 100 g zabpehelyliszt
- 100 g nádcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál instant kakaópor elkeverve 1 dl langyos vízben
- 1 mokkáskanálnyi rumaroma
- reszelt narancshéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojást jól felverjük, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Utána beledolgozzuk a többi alapanyagot és jól összedolgozzuk. Ha nagyon száraz lenne, akkor teszünk még hozzá kis vizet, de óvatosan, hogy jól összeálljon, de ne legyen puha.
Hagyjuk állni minimum fél órát.
Kis golyókat sütőpapíros lemezre halmozunk a masszából, majd villával lelapítjuk.
200 fokon sütjük szép pirosra.
Tipp:
Zabpehelylisztet nem veszem készen. A zabpelyhet darálom le, így olcsóbb. Hagyományos diódarálóval, úgy kicsit dercésebb. Aki így nem szereti, elektromos darálóval lisztfinomságúra őrölje.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »