Kakaós-zabpehelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 200 g aprószemű zabpehely
- 100 g zabpehelyliszt
- 100 g nádcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál instant kakaópor elkeverve 1 dl langyos vízben
- 1 mokkáskanálnyi rumaroma
- reszelt narancshéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojást jól felverjük, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Utána beledolgozzuk a többi alapanyagot és jól összedolgozzuk. Ha nagyon száraz lenne, akkor teszünk még hozzá kis vizet, de óvatosan, hogy jól összeálljon, de ne legyen puha.
Hagyjuk állni minimum fél órát.
Kis golyókat sütőpapíros lemezre halmozunk a masszából, majd villával lelapítjuk.
200 fokon sütjük szép pirosra.
Tipp:
Zabpehelylisztet nem veszem készen. A zabpelyhet darálom le, így olcsóbb. Hagyományos diódarálóval, úgy kicsit dercésebb. Aki így nem szereti, elektromos darálóval lisztfinomságúra őrölje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »