Kakaós-zabpehelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 200 g aprószemű zabpehely
- 100 g zabpehelyliszt
- 100 g nádcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál instant kakaópor elkeverve 1 dl langyos vízben
- 1 mokkáskanálnyi rumaroma
- reszelt narancshéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojást jól felverjük, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Utána beledolgozzuk a többi alapanyagot és jól összedolgozzuk. Ha nagyon száraz lenne, akkor teszünk még hozzá kis vizet, de óvatosan, hogy jól összeálljon, de ne legyen puha.
Hagyjuk állni minimum fél órát.
Kis golyókat sütőpapíros lemezre halmozunk a masszából, majd villával lelapítjuk.
200 fokon sütjük szép pirosra.
Tipp:
Zabpehelylisztet nem veszem készen. A zabpelyhet darálom le, így olcsóbb. Hagyományos diódarálóval, úgy kicsit dercésebb. Aki így nem szereti, elektromos darálóval lisztfinomságúra őrölje.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »