Kakaós-vaníliás linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tejföl
- 2 ek kakaópor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 ek vágott mogyoró
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet,a cukrokat és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vajat.
Összegyúrjuk, ha nem állna össze 1 ek tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát elfelezzük. Az egyik rész marad világos, a másik részbe tesszük a fahéjat és a kakaóport, majd jól összegyúrjuk.
Hűtőbe tesszük mindkét tésztát, becsomagolva 1 órára pihenni.
A 2 mm vastagra nyújtott tésztát kiszaggatjuk tetszőleges formákkal.
A kakaós tészta tetejét egy kenőtollal lekenjük vékonyan tejjel és szórunk rá aprított mogyorót.
180 fokra melegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsikre rakosgatjuk és 7-8 perc alatt kisütjük.
Ízlés szerint összeragasztjuk a linzereket lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









