Kakaós-vaníliás linzer recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 cs sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 2 ek kakaópor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 ek vágott mogyoró
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet,a cukrokat és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vajat.
Összegyúrjuk, ha nem állna össze 1 ek tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát elfelezzük. Az egyik rész marad világos, a másik részbe tesszük a fahéjat és a kakaóport, majd jól összegyúrjuk.
Hűtőbe tesszük mindkét tésztát, becsomagolva 1 órára pihenni.
A 2 mm vastagra nyújtott tésztát kiszaggatjuk tetszőleges formákkal.
A kakaós tészta tetejét egy kenőtollal lekenjük vékonyan tejjel és szórunk rá aprított mogyorót.
180 fokra melegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsikre rakosgatjuk és 7-8 perc alatt kisütjük.
Ízlés szerint összeragasztjuk a linzereket lekvárral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.