Kakaós-vaníliás linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 2 ek kakaópor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 ek vágott mogyoró
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet,a cukrokat és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vajat.
Összegyúrjuk, ha nem állna össze 1 ek tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát elfelezzük. Az egyik rész marad világos, a másik részbe tesszük a fahéjat és a kakaóport, majd jól összegyúrjuk.
Hűtőbe tesszük mindkét tésztát, becsomagolva 1 órára pihenni.
A 2 mm vastagra nyújtott tésztát kiszaggatjuk tetszőleges formákkal.
A kakaós tészta tetejét egy kenőtollal lekenjük vékonyan tejjel és szórunk rá aprított mogyorót.
180 fokra melegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsikre rakosgatjuk és 7-8 perc alatt kisütjük.
Ízlés szerint összeragasztjuk a linzereket lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »