Kakaós mézeskrémes kókuszos krémmel recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a lapokhoz:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 2 púpos evőkanál kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 ek olvasztott méz
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sertészsír
- 1-1,5 dl tej
A krémhez:
- 2 csomagg kókuszos pudingpor
- 6 dl tej
- 5 ek kristálycukor
- 3 ek kókuszreszelék
- 25 dkg vaj
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit 1-1,5 dl tejjel összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk.
Egy 24×39 cm-es tepsi hátoldalát olvasztott margarinnal lekenjük, majd a cipótat tepsi nagyságúra nyújtjuk és 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt egyenként megsütjük.
Amíg sülnek, elkészíthetjük a krémet.
A krém elkészítése:
A pudingporokat csomómentesre keverjük a tejjel és a cukorral, majd megfőzzük és kihűtjük. Ha édesebb krémet szeretnénk, nyugodtan tegyünk még bele egy kevés cukort.
A vajat, a kókuszreszeléket és a kihűlt pudingot robotgéppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a lapokat.
A tetejére:
Az étcsokit az olajjal felolvasztjuk és a tészta tetejére öntjük, majd elsimítjuk.
Fél nap múlva szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »