Kakaós mézeskrémes kókuszos krémmel recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a lapokhoz:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 2 púpos evőkanál kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 ek olvasztott méz
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg sertészsír
- 1-1,5 dl tej
A krémhez:
- 2 csomagg kókuszos pudingpor
- 6 dl tej
- 5 ek kristálycukor
- 3 ek kókuszreszelék
- 25 dkg vaj
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit 1-1,5 dl tejjel összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk.
Egy 24×39 cm-es tepsi hátoldalát olvasztott margarinnal lekenjük, majd a cipótat tepsi nagyságúra nyújtjuk és 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt egyenként megsütjük.
Amíg sülnek, elkészíthetjük a krémet.
A krém elkészítése:
A pudingporokat csomómentesre keverjük a tejjel és a cukorral, majd megfőzzük és kihűtjük. Ha édesebb krémet szeretnénk, nyugodtan tegyünk még bele egy kevés cukort.
A vajat, a kókuszreszeléket és a kihűlt pudingot robotgéppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a lapokat.
A tetejére:
Az étcsokit az olajjal felolvasztjuk és a tészta tetejére öntjük, majd elsimítjuk.
Fél nap múlva szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


