Kakaós mézes krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 6 ek méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek kakaópor
- kb. 2 ek tejföl
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporral, vagy liszttel)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 csomag vaníliás cukor
- kb. 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- csipet só
Csokimáz:
- 25 ml víz
- 55 g cukor
- 75 g étcsokoládé
- 30 g vaj
- 2,5 ml ecet
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a kakaóporral elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a tojást és annyi tejfölt, amennyivel puha tésztát tudunk gyúrni. 4 részre osztjuk.
Sütőpapíron kinyújtjuk mind a 4 tésztát egyforma méretűre. Tepsi hátulján 180 fokos sütőben kb. 6-8 perc alatt világosra sütjük.
Krém készítése:
A tojássárgákat a porcukor felével, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval jól kikeverjük, majd a keményítővel és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet is, majd alacsony lángon vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni.
A maradék porcukrot keverjük ki a szoba hőmérsékletű vajjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt krémet és csomómentesre keverjük.
Összeállítás:
A lapokat megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a csokimázzal.
Csokimáz készítése:
A vizet a cukorral és az ecettel felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a feldarabolt csokit, folyamatosan kevergetjük, amíg elolvad, majd hozzáadjuk a vajat is. Jól elkeverjük, végül azonnal a sütire öntjük. Éjszakára tegyük a hűtőbe, és másnap szépen szeletelhető lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »


