Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós mézes krémes recept

Kakaós mézes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 15 – 20 dkg cukor
    • 6 ek méz
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg kakaópor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • fél csomag sütőpor
    • 4-5 ek tejföl
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • csipet só

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 10 ek liszt (készíthetjük pudingporból is)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • kb 25 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • csipet só

    Tetejére:

    • reszelt csoki

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk. Két folpack között egyesével kinyújtjuk, majd egyesével nagy tepsi hátán, vagy sütő lemezen 160 fokon kb 10 perc alatt megsütjük őket.

    A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és a lisztet csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kihűtjük.

    A maradék porcukrot kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.

    Megtöltjük a lapokat annyi krémmel, hogy maradjon a felső lapra is. Megszórjuk reszelt csokoládéval, de bevonhatjuk csokimázzal is.

    Hideg helyre tesszük, másnap szeletelhető.

    Nagy tepsi süti lesz belőle.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá