Kakaós mézes krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 – 20 dkg cukor
  • 6 ek méz
  • 2 db tojás
  • 6 dkg kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 4-5 ek tejföl
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Krémhez:

  • 1 liter tej
  • 10 ek liszt (készíthetjük pudingporból is)
  • 4 tojás sárgája
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • kb 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • csipet só

Tetejére:

  • reszelt csoki

Elkészítése:

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk. Két folpack között egyesével kinyújtjuk, majd egyesével nagy tepsi hátán, vagy sütő lemezen 160 fokon kb 10 perc alatt megsütjük őket.

A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és a lisztet csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kihűtjük.

A maradék porcukrot kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.

Megtöltjük a lapokat annyi krémmel, hogy maradjon a felső lapra is. Megszórjuk reszelt csokoládéval, de bevonhatjuk csokimázzal is.

Hideg helyre tesszük, másnap szeletelhető.

Nagy tepsi süti lesz belőle.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept