Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk. Két folpack között egyesével kinyújtjuk, majd egyesével nagy tepsi hátán, vagy sütő lemezen 160 fokon kb 10 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és a lisztet csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Megtöltjük a lapokat annyi krémmel, hogy maradjon a felső lapra is. Megszórjuk reszelt csokoládéval, de bevonhatjuk csokimázzal is.
Hideg helyre tesszük, másnap szeletelhető.
Nagy tepsi süti lesz belőle.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept