Kakaós, kókuszos-meggyes kocka recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20×30 cm-es tepsi
- 30 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál kakaópor
- 1.5 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A lap lekenéséhez:
- 2 evőkanál meggylekvár
A szóráshoz:
- 40 dkg magozott meggy
A bevonathoz:
- 1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor
- 2 evőkanál tej
- 18 dkg vaj
- 18 dkg cukor
A díszítéshez:
- 2 teáskanál kókuszreszelék
- meggyszemek
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első tésztalapot tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tésztadarabot a fagyasztóba tesszük, addig amíg a töltelék elkészül.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük. A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk. A fagyasztóból kivesszük a másik tésztánkat és reszelővel ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
Vízgőz felett a bevonat hozzávalóit egy tálban elektromos keverővel besűrűsödésig keverjük és egyszerre a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön a bevonatból. Szép fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert egyszerre köt. Ezek után kókuszreszelékkel megszórjuk és meggyel díszítjük.