Kakaós csiga leveles tésztából recept

Hozzávalók:
- 45 dkg (1 csomag) fagyasztott leveles tészta
- 1 ek olvasztott vaj
- 6 ek kakaópor (nem cukrozott!)
- 6 ek porcukor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 marék liszt a nyújtáshoz.
- egy kevés víz a feltekert rúd megkenéséhez
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, nekem 2 óra alatt olvadt ki.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, téglalap alakúra. Megkenjük az olvasztott vajjal a tésztát.
A cukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot összekeverjük, a keverékhez hozzáadunk 1/2 dl tejet, csomómentesen elkeverjük. Ezzel a sűrű, kakaós krémmel megkenjük a tésztát.
Szorosan feltekerjük és a rudat megkenjük vízzel. 1-2 ujjnyi szélesen felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe, oldalára fordítva rakjuk a csigákat, helyet hagyva közöttük, mert sülés közben nőni fog.
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A kakaót és a cukrot mindenki ízlése szerint szórja rá, én jó vastagon megszórtam, hogy finom legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »