Kakaós csiga leveles tésztából recept

Hozzávalók:
- 45 dkg (1 csomag) fagyasztott leveles tészta
- 1 ek olvasztott vaj
- 6 ek kakaópor (nem cukrozott!)
- 6 ek porcukor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 marék liszt a nyújtáshoz.
- egy kevés víz a feltekert rúd megkenéséhez
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, nekem 2 óra alatt olvadt ki.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, téglalap alakúra. Megkenjük az olvasztott vajjal a tésztát.
A cukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot összekeverjük, a keverékhez hozzáadunk 1/2 dl tejet, csomómentesen elkeverjük. Ezzel a sűrű, kakaós krémmel megkenjük a tésztát.
Szorosan feltekerjük és a rudat megkenjük vízzel. 1-2 ujjnyi szélesen felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe, oldalára fordítva rakjuk a csigákat, helyet hagyva közöttük, mert sülés közben nőni fog.
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A kakaót és a cukrot mindenki ízlése szerint szórja rá, én jó vastagon megszórtam, hogy finom legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »