Kakaós csiga leveles tésztából recept

Hozzávalók:
- 45 dkg (1 csomag) fagyasztott leveles tészta
- 1 ek olvasztott vaj
- 6 ek kakaópor (nem cukrozott!)
- 6 ek porcukor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 marék liszt a nyújtáshoz.
- egy kevés víz a feltekert rúd megkenéséhez
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, nekem 2 óra alatt olvadt ki.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, téglalap alakúra. Megkenjük az olvasztott vajjal a tésztát.
A cukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot összekeverjük, a keverékhez hozzáadunk 1/2 dl tejet, csomómentesen elkeverjük. Ezzel a sűrű, kakaós krémmel megkenjük a tésztát.
Szorosan feltekerjük és a rudat megkenjük vízzel. 1-2 ujjnyi szélesen felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe, oldalára fordítva rakjuk a csigákat, helyet hagyva közöttük, mert sülés közben nőni fog.
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A kakaót és a cukrot mindenki ízlése szerint szórja rá, én jó vastagon megszórtam, hogy finom legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »