Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csiga keksz recept

Kakaós csiga keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    20 db

    A világos tésztához:

    • 140 g búzaliszt
    • 85 g vaj
    • 1 kicsi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 45 g porcukor
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 2 evőkanál vaj
    • 2 evőkanál porcukor
    • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.

    A világos részhez a lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészből tésztát gyúrunk.

    Ha kész, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

    Közben a barna részhez megolvasztjuk a vajat (én mikrohullámú sütőben tettem ezt). Hozzáadjuk a kakaóport és porcukrot, majd az egészet alaposan összekeverjük.

    A sütőt bekapcsoljuk melegedni, alsó-felső sütésen, 180 fokra.

    A pihentetési idő letelte után a tésztát lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a kakaós masszát, majd a tésztát a rövidebbik végétől kezdve feltekerjük.

    Egy éles késsel kis szeleteket vágunk belőle.

    A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd berakjuk az előmelegített sütőbe.

    Kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészültek, a tepsin hagyjuk kihűlni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá