Kakaós csiga keksz recept
Hozzávalók:
20 db
A világos tésztához:
- 140 g búzaliszt
- 85 g vaj
- 1 kicsi FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál sütőpor
- 45 g porcukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.
A világos részhez a lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészből tésztát gyúrunk.
Ha kész, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a barna részhez megolvasztjuk a vajat (én mikrohullámú sütőben tettem ezt). Hozzáadjuk a kakaóport és porcukrot, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A sütőt bekapcsoljuk melegedni, alsó-felső sütésen, 180 fokra.
A pihentetési idő letelte után a tésztát lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a kakaós masszát, majd a tésztát a rövidebbik végétől kezdve feltekerjük.
Egy éles késsel kis szeleteket vágunk belőle.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd berakjuk az előmelegített sütőbe.
Kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészültek, a tepsin hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!