Kakaós csiga keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
20 db

A világos tésztához:

  • 140 g búzaliszt
  • 85 g vaj
  • 1 kicsi tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 45 g porcukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.

A világos részhez a lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészből tésztát gyúrunk.

Ha kész, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Közben a barna részhez megolvasztjuk a vajat (én mikrohullámú sütőben tettem ezt). Hozzáadjuk a kakaóport és porcukrot, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A sütőt bekapcsoljuk melegedni, alsó-felső sütésen, 180 fokra.

A pihentetési idő letelte után a tésztát lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a kakaós masszát, majd a tésztát a rövidebbik végétől kezdve feltekerjük.

Egy éles késsel kis szeleteket vágunk belőle.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd berakjuk az előmelegített sütőbe.

Kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészültek, a tepsin hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!